Wat anderen zeggen over Muziek met je hart…

“Een van de bewoonsters, die het allemaal niet meer weet, heeft op een bepaald liedje uit volle borst letterlijk alles meegezongen, danste op de maat en straalde, ze genoot. Dat was een kado!

Na een uurtje muziek/zingen/dansen komen ze enthousiast weer terug naar beneden. Muziek voor deze doelgroep (dementie) is heel belangrijk. Herinneringen van hun jeugd, kindertijd, ouders, liefde enz. Het raakt de bewoners en mijzelf ook! Muziek met je hart, raakt je hart.”

Pien Alfaro Tenorio

Gastvrouw, Zorgvilla, De Bilt

“Muziek met je hart is zeer waardevol voor bewoners en medewerkers. De bewoners worden mee worden getrokken in de muziek en zijn even helemaal blij en weg zijn van de realiteit. Het brengt rust en haalt de bewoners even uit hun verwarde wereldje. De bewoners worden blij en groeien.

Er wordt feilloos ingespeeld op verder dementerende ouderen. Bewoners gaan staan en komen in beweging en lopen naar zangeres Tessa toe. De erkenning voor de bewoners en waardevolle herinneringen komen weer boven omdat ze meegenomen worden met de (live gezongen) muziek. Vaak raken bewoners ontroert en gaan helemaal in de muziek mee. Door de open mimiek, gezichtsuitdrukkingen, bewegingen en lichaamshouding van zangeres Tessa weet ze de aandacht van de bewoners te winnen en vast te houden.”

Monique Stigter

Dagbestedingscoach, Palet Welzijn

“Dat muziek veel met mensen kan doen was me bekend maar elke keer als ik hierbij aanwezig ben verrast me weer de impact die het heeft op onze bewoners. Altijd wordt er “iets” aangeraakt, emoties van blijdschap, ontroering en vooral herkenning. Het zet de mensen weer in beweging maar vooral weer in verbinding, met elkaar, met een gevoel en zelfs met zichzelf, iets in de kern wat nog aanwezig is, zelfs bij de vergevorderde dementie.”

Stephanie Kleinveld

Villa Steinenburgh, De Bilt

“ De muziek met je hart sessies zijn top, ben zelf gek op zingen en vind het aangebodene erg leuk, en ook zeker voor onze bewoners. Het levert veel herkenning, een positief gevoel, ontspanning , maar ook activiteit dmv meedoen met zang en beweging. Maar er gebeurt ook altijd iets magisch en ongrijpbaars met ‘zingen met elkaar’ wanneer het aan de gang is, en wanneer het is afgelopen. De hemel ging een klein stukje open!!! Je geniet met elkaar nog even na met een praatje een glaasje limo o.i.d.
Mijn mooiste moment durf ik niet te zeggen, maar ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn vind ik wel echt heel bijzonder, en ik zie met sommige bewoners wat er gebeurt, het is qua tekst en melodie zo mooi!!!!! Een lied uit WO II , het roept veel op…bij mij zelfs..
Muziek met je hart is een echte aanrader omdat ik weet dat de manier heilzaam is voor een ieder! Zelfs ook voor ons, echt! ”

Cora van Klaveren

Welzijnsmedewerker, De Liezeborgh

“ De sessie van Muziek met je hart zijn hartverwarmend.
De aandacht voor de bewoners, de herinneringen ophalen en een fijne sfeer brengt Muziek met je hart met zich mee. Na de sessies zijn de bewoners rustiger aanwezig, vertellen met een vol hart aan verzorgende hoe leuk en gezellig het was. Mijn favoriete moment tijdens een sessie was het dansen met bewoner in rolstoel terwijl zangeres Tessa zong. Muziek met je hart geeft de bewoners een stuk aandacht die wij niet kunnen geven en muziek doet wonderen. “

Verzorgende IG

De Liezeborgh, Haastrecht

“Vrijdagmiddag 3 juli kwam de zangeres Tessa Jill Brockhoff zingen. Vanwege alle maatregelen in de verpleeghuizen vanwege het corona virus was het optreden voor haar buiten en zaten bewoners en cliënten binnen.

Het was een spetterend optreden en je merkte gelijk dat ze contact maakt met de luisteraars.

Ze voelt feilloos de doelgroep aan en schakelt om als ze ziet en merkt dat een liedje niet het juiste liedje is voor de doelgroep. 
Ook voor een verzoeknummer draait ze haar hand niet om.

Van  Oo den Haag  naar Whitney Houston is geen probleem voor haar.
Het feit Tessa buiten staat te zingen heeft niet afgedaan aan de kwaliteit van het optreden.

Als het een volgende keer weer binnen  de muren van de instelling kan plaatsvinden, wordt het vast nog mooier dan het nu al was. Zelfs het personeel bleef stilstaan of kwam speciaal even kijken en luisteren waar deze prachtige stem vandaan kwam en vele waren ontroerd.

Tessa het was TOP!”

Marlies Groen

Activiteitenbegeleider, Vivium Naarderheem

We vroegen onze huidige klanten om een review uit het hart.
We ontvingen woorden voor de sessies die we zelf niet konden vinden en dat maakt Muziek met je hart levend!
Samen voor meer muziek als vast onderdeel voor de zorg.

“Echt een meerwaarde voor de bewoners, heel mooi!” – Verzorgende, Westerweeren

Wil je meer weten over Muziek met je hart en samen op zoek naar het passende aanbod?