Wie is Tessa Jill Brockhoff?

| Zangeres| Vocal-healer | Actrice | Model | Coach |

Hi, mijn naam is Tessa! Ik ben het gezicht achter het Muziek met je hart concept en vertel je op deze pagina wat meer over wie ik ben! 

Hi, even voorstellen!
Mijn naam is Tessa Jill Brockhoff

Het gezicht achter het concept ‘Muziek met je hart’. 

Ik ben een bevlogen zangeres met een ongelofelijke passie en liefde voor muziek en mensen. Na mijn studie aan het conservatorium kwam ik tot de conclusie dat ik niet alleen OP het podium wilde staan, maar ook tussen de mensen in.

Mijn doelen als zangeres en mens zijn aanzienlijk veranderd sinds ik ben gaan luisteren naar dat gevoel. Op het moment dat ik me er voor open heb gesteld, is deze belangrijke doelgroep op mijn pad gekomen en heb ik een programma gemaakt voor (dementerende) ouderen.

Zo heb ik met het ontwikkelen van ‘Muziek met je hart’ de perfecte combinatie gevonden tussen mijn passie voor muziek en het contact maken met mensen.

En zeg nou zelf… Er is toch niets leukers dan direct een lach op iemands gezicht te toveren, met een magische melodie van vroeger?

Ik heb mijn hart verloren aan de muziek en nu ook aan de mens achter de muziek (herinneringen).”

Waarom ‘Muziek met je hart’ zo dicht bij mij staat: 

Waar een deur dicht gaat, gaat ook weer een deur open!

In april 2019 besloot ik om volledig als ondernemer aan de slag te gaan. Dat betekende een deur dicht doen waar ik mij lang comfortabel in voelde. Geen vast inkomen meer, maar doen wat ik het allerliefste doe.

Ik vond het spannend om de deur van ‘vast inkomen’ dicht te doen. Gelukkig opende er nog geen week later een nieuwe deur van ontwikkeling. Vanaf dat moment is Muziek met je hart onderdeel van mijn onderneming en daarmee ook mijn leven. 

Contact maken

Als kind wilde ik altijd al knuffelen, kletsen met iedereen en zingen op de straat. Wat ik toen niet realiseerde is dat ik contact met andere mensen ontzettend waardevol vind en ik er als mens een stuk ‘rijker’ door ben geworden. Contact is als het ware een soort lift met verschillende etages voor mijn ziel. Elk moment van contact draagt bij aan een andere, verbeterde Tessa.

Een van de kernwaardes van ‘Muziek met je hart’ is dan ook contact, zoals je wellicht begrijp is dat ontstaan vanuit deze gedachte. Het sluit perfect aan bij wie ik ben en hoe ik in het leven sta! 

Muziek is een universele taal!

Een van de meeste bijzondere eigenschappen van ‘Muziek met je hart’ is de taal die het spreekt. Met andere woorden… muziek spreekt boekdelen en met muziek kan je communiceren, zonder daadwerkelijk een conversatie te hoeven voeren met woorden. Muziek is voor mij een manier om herinneringen terug te halen of een uitlaatklep om mijn gevoelens te kunnen uitten. Als zangeres voor ‘Muziek met je hart’ ben ik dan ook heel erg blij dat ik onderdeel mag zijn van het concept! 

Wat doe ik voor Muziek met je hart?

Als zangeres van het concept ben ik aanwezig bij de ‘Muziek met je hart’ sessies die worden georganiseerd en maak ik content voor de online interactieve video’s die we opnemen. 

Het concept is zo opgebouwd dat hij laagdrempelig is voor op elke locatie. Zowel online als live bij u aan tafel, geheel op maat gemaakt. 

Vanuit Muziek met je hart neem ik een muziekbox mee en een device om muziek mee af te spelen. Samen zoeken we dan naar de meest geschikte nummers van de specifieke afdeling.

Met mijn achtergrond in Muziektheater maak ik als zangeres de ervaring compleet door ook beweging en acteren toe te passen. Dat maakt dat de beleving niet alleen muzikaal is, maar dat de mensen letterlijk en figuurlijk in beweging worden gebracht.  Zo is de sessie altijd interactief, aangepast aan de doelgroep en staat contact bovenaan! 

Kortom… stiekem is het een kleinschalig feestje in de woonkamer of tuin van de instelling.

About me foto

Tessa is een zeer liefdevolle, getalenteerde zangeres, creatief en heeft een prachtige stem. Ze kan elk genre zingen! Het concept is zeer geschikt voor verschillende doelgroepen en verschillende gelegenheden en wordt ontzettend liefdevol en respectvol gebracht.

Pien

Claris Zorgvilla Steinenburgh